Академично издателство „Талант“ готви втори том на „Духът е воля“


Втори том на книгата „Духът е воля“ подготвя Академично издателство „Талант“. В първия том са събрани 88 съдби на хора с увреждания, които са успешно реализирани в обществения живот, културата, спорта.

С интервю в книгата участва и капитанът на националния отбор по баскетбол на колички Николай Ваклинов, който попадна в челната петица на най-добрите спортисти с увреждания в България за 2019 г. През лятото Ваклинов и съотборниците му изведоха България до историческа първа победа в официален мач по време на европейското първенство, на което страната ни бе домакин. В момента нашият национал е част от състава на гръцкия „Панатинайкос“.

„Духът е воля“ разказва и за Ружди Ружди - най-успешният български параолимпиец в последните години, за състезателя Милена Тодорова, която печели първата квота за България по спортна стрелба за хора със специфични потребности в цялата история на Параолимпийските игри.

Личностната енциклопедия „Духът е воля“ може да се поръча за доставка по куриер на тел. 0882 009 534 и 032 960 360 или на електронна поща: uard@uard.bg

Томове от енциклопедията, както и детски книги, ВУАРР дари на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания във Велико Търново. Висшето училище и академичното издателство получиха свидетелство за дарение от фондация „Международна социална служба“.