Съботно матине с музика и стихове на двама академици


Почитатели на поезията и клавирните изпълнения уважиха традиционното вече съботно матине, което се провежда по инициатива на двама академици – президента на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Димитър Димитров и на композитора и преподавател от Академията за музикалто, танцово и изобразително изкуство Николай Стойков.

Академик Стойков искрено благодари на академик Димитров за всичко, което дава на гр. Пловдив като творец, учен, педагог, издател и спомоществовател на различни събития, чиято дейност приема „възрожденски окраски“ и трябва да се оцени високо.

Публиката аплодира 9 клавирни изпълнители от Китай, САЩ и България. Произведенията и музикантите бяха представени от проф. Ромео Смилков.

„Считам, че никой не съжалява, че се откъснахме от земните грижи и се извисихме високо в небето на поезията и на тази прекрасна музика – предаде общото настроение в залата академик Димитров и пожела:  Нека Бог благослови всички вас и нас, които се стремим да вършим добри дела и да продължаваме напред, защото Пловдив го заслужава и защото от тук ще си тръгнем по-вдъхновени, по-благородни и по-добри!“