Eксперти от практиката се включиха онлайн в HR тренинг на студенти от ВУАРР


Експерти от практиката се включиха онлайн в HR тренинг, проведен от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Студентите получиха и ценни насоки в посока на кариерното си развитие.

Какви са предизвикателствата пред HR-а на бъдещето, що е то корпоративна култура, как дефинираме понятието „коучинг“ и в кои ситуации може да ни бъде полезен – това сподели във виртуалната аудитория управителят на Академия за развитие на интелекта КИТ Кристина Върбанова.

След като припомни трите фокуса на НR-а – привличане, задържане и развитие на кадрите, Кристина Върбанова сподели свой личен опит относно прилагането на стратегиите за работа на тези специалисти в компанията. Тя се спря подробно и на корпоративната култура, уточнявайки, че е пряко свързана с брандирането на марката. Върбанова маркира различните начини за привличане на кадри и сподели, че тенденцията в последните години е все повече служители да се търсят чрез социалните мрежи. В големите компании широко навлиза и коучингът или процесът на обучение, при който фирмите подкрепят развитието и вдъхновяват служителите си да увеличават своя професионален и личен потенциал.

Как се управляват социални медии – върху това бе фокусирана онлайн презентацията на Юлия Йовова. Тя е магистър по Медиен мениджмънт от ВУАРР и даде практични съвети на студентите как да поддържат страниците и профилите си в Инстаграм и Фейсбук.

Как да презентираме по възможно най-добрия начин себе си пред работодателите и как Кариерният център на ВУАРР подкрепя реализацията на студентите на пазара на труда – за това говори ръководителят му Кирилка Ненкова. Тя даде насоки за писане на CV и мотивационно писмо, като напомни, че не бива да има дублиране на информация, а кандидатът трябва да опита да докаже, че е най-подходящ за позицията.