За 20-годишния си юбилей: НПСС отличи председателя на Студентски съвет на ВУАРР


Националното представителство на студентските съвети удостои с почетна грамота председателя на Студентски съвет на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Делян Плачков. Отличието се присъжда за принос в утвърждаването на студентската огранизация и бе връчено на церемонията по повод 20-годишнината от основаването на НПСС, която се проведе в столицата. Плачков е член на Изпълнителния съвет на организацията.

На тържеството бяха връчени плакети и на бившите председатели на НПСС. Гости на юбилея бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, заместник-министърът на спорта Николай Павлов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, ректори и представители на студентските съвети.

„В следващите десетилетия студентите ще бъдат активни и ще градят обществените отношения и системи. За да живеем в едно по-добро и по-хармонично общество, ние се нуждаем от силна студентска организация“, каза министър  Вълчев и поздрави ръководството на НПСС за доброто сътрудничество с МОН и отбеляза, че с организацията се водят едни от най-важните дискусии - тези за развитието на висшето образование в страната.
Председателят на НПСС Даниел Парушев благодари на министър Вълчев за активната комуникация с ведомството и за отпуснатите 100 млн. лева от Министерския съвет за ремонти на общежития и увеличение на стипендиите.