Председателят на Студентски съвет на ВУАРР с плакет за принос към Националните летни студентски игри


Председателят на Студентски съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите Делян Плачков бе удостоен с плакет за принос към Националните летни студентски игри „Летен университет“. Спортните събития тази година се проведоха на територията на хотел "Green Park" в Китен и плаж “Атлиман” и бяха под патронажа на президента на страната Румен Радев. Държавният глава присъства на церемонията по закриването, на която водещ бе представителят на ВУАРР в компанията на Лора Крашевска от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

В 19-тото издание, което се проведе от 6 до 12 септември, взеха участие студенти от висшите училища у нас. Те премериха сили в състезателни дисциплини футбол; плажен волейбол; стрийт баскетбол; плажен тенис; плуване – открит басейн; плажна лекоатлетическа щафета; плажна щафета; дърпане с въже; стрийт фитнес.

„Освен спортни игри, всяка година организаторите обогатяват програмата, като този път бяха включени академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания“, поясни Делян Плачков, на когото бе поверена отговорната задача да е водещ на откриващата и закриващата церемония, както и на всички официални инициативи. Той представи пред студентската общност Европейския университетски алианс ИНВЕСТ, част от който е и ВУАРР.

Противоепидемичните изисквания наложиха повечето лекции и обръщения да са виртуални, в това число и дискусията с министъра на образованието проф. Николай Денков по актуални теми, свързани с промените в Закона за висшето образование. Водещи медицински специалисти също се включиха в програмата на „Летен университет“ с актуални данни и информация, свързани с пандемията от КОВИД-19.

Летният университет е социален проект, който цели да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности посредством участието им в обучения, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.