Отличиха изявени преподаватели и служители на ВУАРР за 24 май


Тържествено събрание по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност се проведе днес във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Началото бе дадено с химна на светите братя Кирил и Методий, след което водещият проф. д-р Златка Григорова – зам.-ректор по научната дейност, припомни, че именно Пловдив поставя традицията на празника, който чества великото дело на първоучителите.
„Уважаеми преподаватели на ВУАРР, използвам повода да ви благодаря за неуморния труд, който полагате, особено през последните няколко трудни за образованието години. За пореден път показахте, че всеотдайно и неотлъчно следвате мисията си да служите на обществото, като образовате младите хора на България. Заслужавате дълбока признателност за усилията и обичта, с които раздавате себе си, за да изградите нашите студенти като достойни и знаещи личности“, обърна се към присъстващите ректорът на висшето училище проф. д-р Марияна Иванова.
 
Тя отличи с плакети и почетни грамоти за постижения и принос към дейността на ВУАРР изявени преподаватели и служители.
 
Зам.-ректорът доц. д-р Екатерина Арабска бе отличена за усъвършенстване на електронната система на обучение и принос към акредитационните процедури. „Приемам отличието като награда за целия екип и като знак, че можем да постигнем много заедно“, каза доц. Арабска.
 
За иновации в преподаването и научните изследвания грамота и плакет получи доц. д-р Александър Давчев от катедра „Регионално развитие и туризъм“.


 
 
За активно участие н националните проекти на ВУАРР бе отличена гл.ас. Теодора Илиева, а за успешно партньорство и съвместна работа по международни проекти – инж. Велизар Петров от Агенцията за регионално развитие с бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия. Инж. Петров изненада ректора проф. Иванова с почетна грамота за принос в развитието на българската просвета като част от устойчивото развитие на регионите.
 
Грамоти и плакети получиха Делян Плачков – за разработка на дисертационен труд по приоритетна за ВУАРР тема, Илиан Пехливанов – за изявен докторант в докторска програма „Финанси и банково дело“, докторант Весела Ангелова и ас. Иванка Георгиева – за принос в подготовката на акредитационните процедури във ВУАРР. За принос в развитие на дистанционното обучение бяха отличени Албена Колева, Катя Петрова и Иво Томов.
 
Грамота и плакет за цялостен принос в развитието на висшето училище получи Милена Деянова.
 
Президентът на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова връчи дипломи за присъждане на академични длъжности – проф. Георги Йорданов, доц. Ивайло Дагнев и доц. Деян Хаджийски. Те благодариха за възможността да се хабилитират във ВУАРР, благодариха за доверието и подкрепата. Доц. Димитрова връчи дипломата и на най-младия докторант на висшето училище – Делян Плачков.
 
„Вие сте днешните просветители чрез вашите знания и умения, които предаване на студентите. И продължавате мисията на светите братя“, каза доц. Димитрова.
За празничното настроение допринесоха клавирните изпълнения на творби на Бах на Мона-Марина Дикова и вокалният поздрав на Георги и Изабела Димкини от ЧСБУ „Талантите“ – „Де е България“.