ВУАРР участва в международна конференция за дълбокотехнологични иновации


Ректорът на ВУАРР доц. д-р Екатерина Арабска и зам.-ректорът по научна дейност и академичен състав доц. д-р Александър Давчев взеха участие в Международна конференция "Новата вълна от дълбокотехнологични иновации в ЕС".

Събитието бе организирано от Долина на дълбокотехнологичните иновации - Пловдив като част от деловата програма на 77-то издание на Международен технически панаир - Пловдив.

Ректорът на ВУАРР доц. д-р Екатерина Арабска направи презентация на висшето училище, Европейски университетски алианс "Иновации за регионална устойчивост", проектите INVEST и INVEST4EXCELLENCE като подчерта добрите практики и бъдещите перспективи в сътрудничеството с Долина на дълбокотехнологичните иновации.

В програмата на конференцията бяха включени презентации на участници в регионалната екосистема за дълбокотехнологични иновации - висши училища, научни организации, старт-ъпи и др.

Поздравителни адреси са получени от президента на Република България Румен Радев, министерство на иновациите и растежа и др.

Видеообръщение бе направено от д-р Пол Рюбиг, член на Управителния съвет на Европейския институт за иновации и технологии.

Зам.-председателят на Долина за дълбокотехнологични иновации Нирадж Кумар също се включи с видео от Индия.

Представителят на България в Програма "Хоризонт Европа" доц. д-р Боян Жеков представи възможностите за финансиране на научни изследвания и иновации.

Събитието бе открито от главния директор на Международен панаир - Пловдив доц. д-р Иван Соколов и областния управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев.