ВУАРР организира уъркшоп по време на Международното земеделско изложение АГРА 2024


С любезната подкрепа на Международен панаир – Пловдив на 22 февруари 2024 г. (четвъртък) от 10:30 часа в Конгресен център на Международен панаир – Пловдив Висше училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) ще организира традиционния Ден на биоземеделието.

Тази година събитието ще бъде отбелязано с уъкршоп на тема „Семеен бизнес и приемственост в биологичното производство“ в партньорство с Агенция за регионално развитие с бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив и със специалното участие на експертите Rik Eweg и Erick Burke от Университета за приложни наука Ван Хол Ларенщайн, Нидерландия.

Поканени за участие са представители на биосектора в България.

Темата е сред научните задачи, по които работи регионалната жива лаборатория на Европейски университетски алианс ИНВЕСТ в България във връзка с изпълнение на проект Invest for Excellence in Regional Sustainability – INVEST4EXCELLENCE, изпълняван по Програма Хоризонт 2020.

Инициатор на Деня на биологичното земеделие и Почетен председател на Организационния комитет бе проф. д р Георги Сенгалевич, чието дело ВУАРР и Меджународен панаир – Пловдив продължават.

ВУАРР ще участва в АГРА и с щанд, на който посетителите на изложението ще могат да се запознаят с актуални възможности за обучение, да получат консултации, да проведат срещи и т.н.

В рамките на АГРА по традиция ВУАРР ще връчи и двете ежегодни отличия – Лауреат БИОФАКТОР и Лауреат АГРОНАУКА.

Висше училище по агробизнес и развитие на регионите кани всички заинтерeсовани да участват в събитието и дискусиите, да посетят щанда на ВУАРР и АГРА 2024.