Виртуална церемония за откриване на новата академична година ВУАРР

С виртуална церемония, която бе излъчена директно в официалната страница, социалните мрежи и видеоканали, Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите откри официално новата академична година. Поради епидемиологичната обстановка в страната новоприетите студенти бяха приветствани от академичното ръководство в електронна среда.

В приветствието си към първокурсниците президентът на ВУАРР проф. Димитър Димитров заяви, че висшето училище не си е позволило риска да започне присъствено учебната година, а разчита на създадената иновативна система – Електронен университет, която ще осигури качествено обучение от разстояние. Той благодари на новото попълнение студенти за правилния избор на висше училище с пожеланието да бъдат ученолюбиви и усърдни.

„Тази година ВУАРР приема своя 29-ти випуск. Три десетилетия ние вървим напред и нагоре, като последният ни значим успех е присъединяването към европейската университетска мрежа ИНВЕСТ“, каза проф. Димитров.

Ректорът проф. Марияна Иванова изрази съжаление, че не може да приветства студентите в аудиториите: „Имам усещането, че от екрана ме гледат одухотворени лица, изпълнени с надежда, мотивация за успех и увереност, че са направили верния избор. Вие сте първият випуск, който ще се възползва от включването на ВУАРР към Европейския университетски алианс - ще имате възможност да провеждате част от обучението си в партьорските ни университети  във Финландия, Нидерландия, Словакия и Гърция“, каза проф. Иванова. Тя призова към търпение и разбирателство през предстоящата трудна година в условията на пандемията от КОВИД-19. Към студентите отправи пожелание за амбиция и страст, а посланието към преподавателите – да имат енергия и търпение.

Специално обръщение към новото попълнение на ВУАРР направи и председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев.

След представянето на академичното ръководство и учебните отдели на ВУАРР - Пловдив, Русе и Велико Търново, студентите получиха инструкции за работа с платформата за електронно обучение – Електронен университет.