Екипът на ВУАРР отбеляза 29-ия рожден ден на висшето училище


Екипът на Висше училище по агробизнес и развитие отбеляза днес своя 29-ти рожден ден. На 26 октомври през 1992 г. идва решението на Министерски съвет за учредяване на висшето училище. Оттогава Св. Димитър става и патрон на ВУАРР. Извънредната ситуация и налагането на противоепидемични мерки наложиха празникът да бъде честван в изключително тесен кръг и при стриктно спазване на ограниченията.

 

„29 г. не са малко. Изминалата година не беше лека, но се справихме добре и доказахме, че имаме потенциала да продължим. Хабилитирахме трима нови доценти, докторанти защитиха успешно дисертационните си трудове, кандидатстудентската кампания беше успешна, въпреки пандемичната обстановка. Едновременно с това екипът, ангажиран с проекта за Европейски университетски алианс ИНВЕСТ, се справя изключително добре, а това е знак, че тук работят професионалисти на международно ниво. Името на ВУАРР, което е утвърждавано дълги години, поставя високи изисквания.  Новото време налага да сме крачка пред другите“, каза в обръщението си към екипа президентът на висшето училище доц. Светла Димитрова.

Поздрав към академичната общност и администрацията отправи и ректорът проф. д-р Марияна Иванова, която се върна назад във времето, за да подчертае заслугата на основателя проф. д-р Димитър Димитров за просперитета на ВУАРР.

 „Той е в сърцата и мислите ни. Мисията му, делото му трябва да бъдат продължени. Постигнали сме много, ще продължаваме да надграждаме. Успехите ни трябва да се множат“, пожела проф. Иванова.

Днешният празник съвпадна с появата на книжния пазар на най-новото издание на Академично издателство „Талант“ - книга с интервюта на основателя проф. Димитър Димитров. „До вас ще бъда“ включва 19 интервюта на преподавателя, учения, твореца и предприемача проф. Димитров, дадени пред радио журналиста Людмила Сугарева.