Връчиха Почетния знак на Пловдив на доцент от ВУАРР


Отличието „Почетен знак на град Пловдив“ бе връчено на днешното заседание на местния парламент на о.з. капитан доц. д-р Иво Димитров. Общинският съвет удостои доц. Димитров с почетното отличие на Пловдив със свое решение от 07.04.2022 г., което бе гласувано във връзка с дългогодишната подкрепа на организацията на офицерите от запаса на Българската армия, за активно участие в дейността на Съюза на българските парашутисти, за популяризиране на военната история и ролята на българската армия и местните й формирования, за издигане на авторитета на военнослужещите и за лична ангажираност към патриотичното възпитание на младите хора в град Пловдив.

Доц. Димитров е прeподавател по здравен мениджмънт във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите.

Като част от церемонията на о.з. капитан доц. Иво Димитров бе връчен почетният знак с герба на града и решението, с което е гласувано отличието.

„Доц. Димитров, за мен е чест да Ви връча това отличие, което удостоверява уважението и признателността на нашите съграждани към Вашите достойни дела. Уверен съм, че това ще Ви даде нови сили да продължите по пътя, който сте избрал, а именно работа в интерес на обществото.“ Това заяви по време на церемонията председателят на ОбС инж. Александър Държиков.

„Изказвам своята благодарност към кмета на град Пловдив и Общински съвет за гласуваното отличие. Убеден съм, че пловдивчани обичат своя град и имат желанието да допринесат за неговото развитие. В своя съзнателен живот моят стремеж е бил да бъда полезен и в помощ на обществото. Това ще е и пътят ми занапред“, заяви доц. Димитров.